Пропускане към основното съдържание

Софиянски към сините: Не стойте разкрачени, искайте вот

Общността на демократичните сили определи мотивите за внесения от ДПС и БСП като непрофесионални и слаби.

Според Стефан Софиянски тези мотиви са написани така, че вотът да не мине, и няма да предизвикат същностен и сериозен дебат.

"Толкова непрофесионални мотиви не съм виждал досега", каза Софиянски и добави:

„За половината от това, за което искат вот на недоверие, отговорът е от лесен по-лесен: чакайте, бе, вие същите бяхте. Това същото, ако го сложа срещу Станишев, ще е абсолютно актуално. Хвани единия, удари другия. Това е Бойко Борисов и Станишев", коментира бившият и сега кандидат-кмет на София.

ОДС предлага на Синята коалиция да внесе свой вот на недоверие с мотиви драстичното намаляване на фискалния резерв с повече от 3 млрд. лева от началото на управлението на ГЕРБ до сега.

Софиянски призова Синята коалиция да заеме по-твърда позиция спрямо правителството и да каже дали го подкрепя, или е опозиция.
„Те се колебаят, те се страхуват. Излизай конкретно, искай вот на недоверие, няма да седиш в тази разкрачена позиция. Излез ти с инициативата, покажи се, мъж се покажи", обърна се Софиянски към сините.

Говорителят на партията Любен Дилов-син категорично отрече обвиненията, че от ОДС са участвали в манипулиране на ромски гласове по време на предварителните избори в Синята коалиция. 

Той заяви, че ако ОДС е участвало в тях, интересът е щял да бъде много по-голям. Има едно-единствено обяснение за това, че не бяха допуснати наши кандидати – страх, категоричен беше Дилов-син.

По думите му излъчените кандидати за президент и кмет на София на сините нямат шансове да спечелят същинските избори наесен.


 Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.