Пропускане към основното съдържание

НДСВ: Кунева-президент, Каролев-кмет!

НДСВ ще подкрепи независимия кандидат за президент Меглена Кунева.
Това каза в предаването „Под лупа” на ТВ "Европа" председателят на партията Христина Христова. Кандидатът за кмет на НДСВ в София пък най-вероятно ще бъде Владимир Каролев.
Не можем да говорим за напрежение в НДСВ. Ние от месеци сме казали, че подкрепяме Меглена Кунева и днес отново го потвърждаваме, заяви Христина Христова.
"Аргументите са, че е добре следващият български президент да бъде издигнат, да бъде избран от широки граждански кръгове, защото и без това по самата си конституционна функция после той е президент, държавният глава на всички българи. Г-жа Кунева е български политик с европейско измерение, от европейско равнище и аз си мисля, че нейната кандидатура в голяма степен има мажоритарен компонент”, добави председателката.
Въпреки че от партията са се опитали да издигнат кандидатурата на Симеон Сакскобургготски за президент, той категорично е отказал, обясни Христова.
3 са имената, което се спрягат за кметове на София – Владимир Каролев, Даниел Вълчев и Кирил Арсов.
“Даниел Вълчев не даде своето лично положително решение за кандидатурата. Г-н Каролев е съглъсен да се кандидатира от името на НДСВ и може би в тази посока вървят нещата", обясни председателката на партията.
В над 60 общини НДСВ ще има собствени кандидати за кметове. Сред тях са Велико Търново, Русе, Бургас, възможно е и във Враца, Пловидв, Кърджали. За предстоящите местни избори НДСВ ще работи с партии от спектъра център-дясно.
Засега 3 са местата, където се говори за коалиция с ГЕРБ, а във Видин - със СДС. Партията ще избягва коалиция с "Атака". Христина Христова уточни, че това не е окончателното решение.

Източник actualno.com
Ключови думи:  Президентски избори 2011, местни избори 2011меглена куневаКаролев

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.