Пропускане към основното съдържание

Факт е първият подарък за ЧРД: Рибки в аквариум

Първият подарък за рождения ден на Бойко Борисов вече е факт – жива риба в аквариум, уловена в пречистени води.
Дарът е от "Софийска вода" и бе връчен днес на Борисов, който преряза лентата на пречиствателната станция "Кубратово", която ще преработва отпадъчните води на София.

Още по темата

"Изключителна придобивка", рече премиерът и продължи: "Докато другите си говорят, ние откриваме проекти за милиони".
Рехабилитацията на станцията е на стойност 22,2 млн. евро. 75% от средствата са по програма ИСПА, 15% – от Европейска инвестиционна банка, и 10% – от републиканския бюджет.
Извършени са дейности по модернизирането на първичните и вторичните утаители, биобасейните и въвеждане на по-висока степен на пречистване на отпадъчните води.
Премиерът се похвали още, че пречиствателната станция ще подобри качеството на водите на река Искър и ще има "позитивно въздействие върху качеството на живот на приблизително 1,2 млн. жители на София".
"Искър отива до морето, за всички градове, които ги замърсяваше по един безобразен начин, екологията ще стане друга, по цялата река. Това ни радва много, защото и 120 000–130 000 рибари в България ще могат да ловят риба", каза Борисов.
"Да ме извиняват всички, които говореха, но ако някой ни е връщал назад, то беше затова, че каналите ни течаха в реките. А виждате – ние почти всяка седмица откриваме нова пречиствателна станция", завърши премиерът.

Източник dnes.bg
Ключови думи:  Бойко Борисов, минимална работна заплата, пенсии

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.