Пропускане към основното съдържание

Увеличението от първи юли - просто слух!

Увеличението на пенсиите и минималната работна заплата няма да стане автоматично от първи юли, заяви в Карнобат Симеон Дянков, с което за пореден път опроверга социалния министър Тотю Младенов.
Все още нямало решение кога ще стартират предвижданите промени.

„Още не сме решили. Това са просто слухове, които се подават, за да върви темата. Аз нямам мнение, аз гледам цифри и като видим цифрите, и какво излиза, тогава си казваме. Като се вдигне първоначалното ниво на заплащане, оттам стъпаловидно се вдигат и другите – кога обаче ще стане увеличаването на минималната работна заплата, това все още не е решено, подчертавам го”, заяви Дянков.
„Понеже излиза темата, включително и от Тотю Младенов, че едва ли не от 1 юли това ще стане автоматично, няма да стане автоматично, ще говорим с работодателите и синдикатите, докато е явно, че това ще е полезно за всички”, категоричен бе финансовият министър. 
По повод идеите на Георги Първанов за увеличение на всички пенсии Финансист №1 изрази задоволството си, че не президентът определя икономическата политика на България.
„Добре, че икономическата политика на България не се определя от президента, иначе досега да бяхме фалирали като Гърция", коментира Дянков.

Източник dnes.bg
Ключови думи: минимална работна заплата, Симеон Дянков, доходи

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.