Пропускане към основното съдържание

В памет на Майкъл Джексън – търг

През уикенда, в който ще се отбележи втората годишнина от смъртта на Майкъл Джексън, феновете могат да се сдобият с негови вещи, превърнали се в символи. 

Дрехата, с която е облечен, когато показва лунната походка по телевизията, коженото яке от клипа на „Трилър” и други знакови вещи ще бъдат пуснати на търг, съобщава CNN.

В центъра е коженото яке от „Трилър”, което президентът на аукционната къща, организираща търга, нарича „Светия Граал” сред вещите на Майкъл Джексън. 

„Това е най-емблематичния сувенир на поп културата, пускан някога на търг”, казва Дарън Джулиън, президент на аукционната къща. „Щом го видите, ще го познаете.”

Оценката на якето е между 200 000 и 400 000 долара, но Джулиън я смята за консервативна. 

Интерес към якето има отдавна, а някои прогнози са, че цената му ще достигне 1 милион долара. 

„Майкъл Джексън има невероятен брой фенове”, казва Джулиън, допълвайки, че очаква да наддават хора от целия свят.


 Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.