Пропускане към основното съдържание

Вятърът на промяната отвява Синята коалиция

Сините сами си избраха – зам.-председателят на СДС Румен Христов влиза в битката за президент, след като надви политолога Светослав Малинов.

Никой обаче от големите политически играчи не слага Синята коалиция в сметките за изборите, а и социолозите й предвиждат незавидни резултати.

Затова нямаше никакво значение кой от двамата кандидати ще спечели безсмислената вътрешна надпревара на 12 юни. Също така отдавна се говори, че двете партии ще си "разпределят" двата поста (за президент и кмет), за да няма сърдити.

Остава обаче отворен въпросът ще я бъде ли Синята коалиция и какво бъдеще чертаят двамата лидери Иван Костов и Мартин Димитров.
Стрелите между сините и тъмносините прелетяха още с невъзможността да се обединят към обща кандидатура и изненадващата номинация на СДС-София за кмет на столицата Владимир Кисьов, с което реално наложи на Синята коалиция, че ще решава спорните си кандидатури на предварителни избори.
Вътрешнопартийният разнобой и съмненията за задкулисни договорки лъснаха още с издигането на Румен Христов, който пребори едно от емблематичните лица на сините Надежда Нейнски.
Тя не успя да преглътне загубата и веднага излезе с отворена позиция, в която намекна за "уговорен мач" и "задкулисни договорки" с ДПС.
И отново на истинските демократи им загорча, че нищо старо не е забравено и нищо ново не е научено. И как от едни зле залепени сини и тъмносини парчета е възможно да се излезе с наистина силна кандидатура.

И кандидатурата я няма, и парчета се отлепят едно по едно. Сблъсъкът между Иван Костов и Мартин Димитров пролича, след като Командира нарочи ГЕРБ, че ще подпомага СДС на вътрешните избори.

Той публично обвини Борисов и Цветанов, че се месят в синия вот, тъй като казали, че хората на Мартин Димитров са автентичната десница.

Младият лидер на сините обаче не му остана длъжен и призова ДСБ да изтеглят зам.-министрите си от властта, ако искат да са истинска опозиция.

С подкрепата или не на ГЕРБ факт е, че в крайна сметка Румен Христов спечели. Факт е, че по време на вътрешния вот бе съобщено за активен вот в ромските махали, а във Варна – за проблем с намеса на хора на ДПС.

Факт са обаче и думите на президента (1997–2002) Петър Стоянов, който все пак отиде да пусне своята бюлетина.

“Изпитах чувство на огорчение, че СДС беше разцепен и се налага да ходим на предварителни избори”.
Поука от миналото явно няма, а вятърът на промяната разпиля синята идея, а скоро ще отвее и "Синята коалиция".

Източник dnes.bg
Ключови думи: мартин димитров, Синята коалиция, Иван Костов

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможност