Пропускане към основното съдържание

Отново има напрежение около гей парада в София

Националистическо шествие ще пресече пътя на гей парада в София тази събота. От полицията ни казаха, че то може да бъде спряно само с изрична писмена забрана от кмета, съобщиха за "Дневник" организатори на шествието.

"Националистическото шествие тръгва от храм-паметника "Александър Невски" и свършва пред пилоните на НДК към 15.30-16 ч., когато се събираме за прайда. Според полицията има опасност да бъдат нападнати хора, отиващи към парада", твърдят от "София прайд". Организаторите са учудени и от факта, че те трябва да платят 4 хил. лв. на МВР за охраната му, а националистите няма да плащат нищо.

Единственото, което кметът Йорданка Фандъкова трябва да направи, за да няма тежко ранени, е да подпише забрана за очевидно опасното шествие на националистите, твърдят организаторите на парада.

Според Закона за събранията митингите и манифестациите кметът може да забрани определено мероприятие, ако то "застрашава обществения ред в населеното място" или "правата и свободите на други граждани".

Изпратили сме писмо и до организаторите на "София прайд", и до полицията, че не сме разрешавали други мероприятия в София на 18 юни, казаха за "Дневник" от общината. Това означава, че МВР може да спре и дори да арестува хора, които провеждат алтернативно на гей парада шествие, твърдят от "Московска" 33. Причината е, че то ще е незаконно. Заповед от кмета за изрична забрана на националистическото шествие обаче няма да има с мотива, че такава се издава само в изключителни случаи, а освен това не може да се забрани нещо, което не е разрешено.

В края на миналата седмица зам.-кметът по сигурността Иван Сотиров съобщи, че в общината е постъпило искане за проява по същото време и на същото място, на което ще е четвъртият гей парад. Молбата е внесена от името на физическо лице - Благовест Асенов. Общината обаче му отказа. В блогове и форуми в интернет от няколко дни се разпространяват призиви за протестно шествие на националисти, което е планирано за 13 ч. на 18 юни пред  "Александър Невски".

В понеделник осем дипломатически мисии в София излязоха с декларации в подкрепа на четвъртия гей парад в София. Също в понеделник кметът Йорданка Фандъкова обяви, че общината "няма да съгласува" прояви, съвпадащи като ден и час с маршрута на "София прайд". "За мен е важно да бъдат гарантирани както правата на участниците в парада, така и сигурността и спокойствието в града. Разчитам на съдействието на МВР за опазването на реда и нормалната обстановка по маршрута на проявата", заяви Фандъкова.
От полицията казаха днес за "Дневник", че нямат информация за провеждане на националистическо шествие и обещаха да отговорят утре защо все пак искат 4000 лв. за охрана на "София прайд".

Източник dnevnik.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможност