Пропускане към основното съдържание

Сейф ал Ислам: Няма да спечелите

Военната операция на Запада за сваляне на Муамар Кадафи е обречена на неуспех, заяви синът на либийския лидер Сейф ал Ислам, цитиран от Ройтерс.

Пред френската телевизия Те Еф 1 Сейф ал Ислам каза, че баща му няма намерение да напуска Либия като част от сделка с бунтовниците за спиране на конфликта.

Попитан дали има послание за френския президент Никола Саркози, който е една от движещите сили на западната военна кампания в Либия, Сейф ал Ислам отговори: "Няма да спечелите. Нямате шанс, никакъв шанс да спечелите войната тук."
"Ако сте ни ядосани, защото не купуваме самолетите "Рафал", би трябвало да говорите с нас", заяви той, имайки предвид френските самолети, които Париж се опитваше да продаде на Триполи, преди да избухне възстанието в Либия.

"Ако сте ни ядосани, защото петролните сделки не вървят добре, би трябвало да говорите с нас. Бунтовниците няма да ви дадат нищо, защото няма да спечелят", заяви синът на Кадафи.

Сейф ал Ислам каза, че либийските власти са готови да направят някои отстъпки към исканията на Запада, но че ще се бият за страната си.

"Искате демокрация? Готови сме. Искате избори? Готови сме. Искате нова конституция? Готови сме. Прекратяване на огъня? Готови сме. Но другата страна през цялото време отказва", заяви той.
"Да казвате обаче на баща ми да напусне страната – това е смешно. Ние никога няма да се предадем. Ще се бием. Това е нашата страна. Ние трябва да се бием за нашата страна и вие ще бъдете законни мишени за нас", каза Сейф ал Ислам.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.