Пропускане към основното съдържание

Хероин за над 5 млн. лв. спряха митничари

Хероин за повече от 5 милиона лева заловиха митническите инспектори на Капитан Андреево, съобщават от Агенция Митници.
На 6 юли 2011 г. около 17 ч. митническите служители проверяват лек автомобил Мерцедес, идващ от Турция, с хасковска регистрация, управляван от български гражданин. В автомобила са пътували членове на семейството му, всички от Свиленград. В багажника на автомобиламитническите инспектори откриват фабрично запечатана 30-литрова туба, пълна със зелен на цвят миещ препарат.
Разфасовката събужда подозренията им и след разрязване на дъното в тубата откриват пакети, облепени с кафяво тиксо. Опаковките съдържат вещество, реагиращо при направения полеви наркотест на хероин. Своевременно е информиран сектор БОП - Хасково.
Съвместно с всички служби на МВР са проведени действия заразкриване на още три коли, превозващи хероин.
По-малко от час след първата кола на ГКПП Капитан Андреевопристига втора, също Мерцедес с хасковска регистрация и превозваща семейство от Свиленград. В багажникa й е открита идентична туба, с укрити в нея пакети с хероин. Третата кола от „индийската нишка" е Рено Меган с ямболска регистрация и пътници от Ямбол. Водачът на автомобилаизхвърля превозваната от него туба с хероин в района на ГКПП Капитан Андреево. Тя обаче е открита от митническите служители.
Въпреки това несвързан с групата наркотрафиканти случаен гражданин опитва да я открадне и също е задържан. В Хасково пък е открит и задържан водачът на автомобила, който се е опитал да се освободи от нарко-пратката.
От трите автомобила са задържани общо 99 пакета, съдържащи 51,500 кг. хероин. Задържани са шестима български граждани. На операцията са присъствали двама финландски наблюдатели от Фронтекс.
Няколко часа по-късно по сигнал на Гранична полиция на ГКПП Капитан Андреево е задържано четвърто превозно средство, микробус Фолксваген със сливенска регистрация, в койтопътуват петима възрастни и едно дете.
В микробуса са натоварени 40 пакета с еднократни детски пелени. В два от тях са укрити, опаковани в дамски чорапи и увити в кафяв скоч 3 пресовки, реагиращи при полевия наркотест на хероин с общо тегло 2,060 кг. В други четири плика пък са открити 300 пакета цигари без бандерол от марката LM.
По информация на българските служби след акцията на Капитан Андреево част от останалия хероин е укрит в района на Капъкуле. След сигнал до турските власти те откриват в контейнер до един от „Free Shop" - овете четвърта, идентична с първите три, туба с пресовка с идентично вещество.
В резултат на съвместните действия на Агенция „Митници" и службите на МВР, които продължиха цяла нощ, са задържани 53,560 кг. хероин на стойност по оценки за нуждите на съдебната система минимум 5 088 200 лв.
Разкрита е цялата организирана престъпна група и да момента са задържани 7 човека. Работата по случая продължава.

Източник news.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.