Пропускане към основното съдържание

Ню Йорк въведе икономии на... тоалетната хартия

Властите в Ню Йорк въведоха драстични ограничения в употребата на тоалетна хартия в дамските тоалетни на Кони айлънд в Бруклин, алармира в. "Ню Йорк пост".
Кризата толкова е ударила града на небостъргачите, че местната управа беше принудена да въведе порцион за този
хигиенен материал – нещо невиждано за световноизвестните паркове на Кони айлънд. Тукашните служителки отпускат само по няколко квадратчета тоалетна хартия на ползващите дамските тоалетни, се увериха репортери на таблоида.
Много от нюйоркчанките са бесни от факта, че някой друг трябва да се разпорежда вместо тях с този интимен въпрос. В тоалетните вече няма и помен от ценните ролки, а пестеливи късчета били раздавани индивидуално на всяка посетителка. Оформяли се и опашки от чакащи.
Учудване изразиха и чуждестранни туристки. Датчанката Бенедикте Фриис заяви пред изданието: "Странно е друг да решава колко тоалетна хартия ти е необходима, след като не познава каква точно нужда те води в тоалетната. Във всички случаи отпусканите количества са обидно малки!".
Положението в мъжките обществени тоалетни не било толкова драматично на пръв поглед. Там нямало порцион, просто защото ролките били безвъзвратно изчезнали като хигиенен аксесоар, пише вестникът след обстойна проверка. 

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.