Пропускане към основното съдържание

Затвор за братя Галеви. Общо 12 години

Дупнишките бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов, известни като братя Галеви, са признати за виновни в организиране и ръководене на престъпна група за изнудвания.
Софийският апелативен съд им наложи ефективни присъди – на Пламен Галев 7 години затвор, а на Ангел Христов 5 години.
Така магистратите отмениха решението на Окръжния съд в Кюстендил, който през ноември 2010 г. оправда братя Галеви по всички повдигнати обвинения.
Дупнишките бизнесмени и още петима души са подсъдими за организиране и ръководене на престъпна група за изнудване, принуда и извличане на облаги чрез внушаване на страх. Като ръководител на групата е обвинен Пламен Галев, а Ангел Христов е сочен за втория в йерархията.
По-рано днес прокуратурата поиска до 10 години лишаване от свобода за братя Галеви.
Делото срещу скандалните дупнишки бизнесмени започна в края на 2009 г. и бе следено от Европейската комисия.
Месеци преди старта на процеса братя Галеви бяха освободени от ареста, след като се кандидатираха на парламентарните избори и това им осигури временен имунитет.
След като те бяха оневинени от съда в Кюстендил се разрази друг скандал – три месеца след края на делото съдия Мирослав Начев така и не бе обявил мотивите си за оправдателните присъди. Затова и Висшият съдебен съвет се зае с проверка по случая.
Днешното решение на Апелативния съд в София може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.