Пропускане към основното съдържание

Румен Петков натиска БСП да побърза с номинациите

Излъчването на кандидатите на БСП за президент и вицепрезидент трябва да бъде завършено по най-бързия начин. Затова призова в Плевен червеният депутат Румен Петков.

Той поиска още освен номинациите социалистите да дадат оценка и на втория президентски мандат на Георги Първанов, за да може БСП да реализира силна президентска кампания.

"Не мисля, че най-доброто за нашата партия е да се въргалят имената на 35-40 човека. Според мен кампанията за номинациите трябва да бъде много сериозно концентрирана и да се отиде към нейното финализиране по най-бързия начин", аргументира се Румен Петков.

Според него, ако БСП не концентрира усилията си, ако не излъчи силни фигури като кандидатури за президент и за вицепрезидент, това няма да се отрази добре и на кампанията за местни органи за самоуправление.

„Ако нашата кандидатпрезидентска двойка не срещне една широка - не само партийна подкрепа -далеч надхвърляща рамките на нашата партия, няма да стигнем до силен резултат, прогнозира Петков.

БСП като партия трябва да направи оценка и то по най-бързия начин на двата мандата на президента Георги Първанов, каза още Румен Петков. Според него това е важно, защото социалистите имат всички основания да се гордеят с тези два президентски мандата, които  били най-силните в последните години.

Още по темата



"Това е време, в което президентът съумя да създаде една атмосфера на диалог между институциите, подчинен на обществения и националния интерес. Тази оценка е  първостепенен въпрос, ако БСП иска да влезе със сила в предстоящата президентска кампания. Считам, че това, което се случва досега, не е най-доброто. 

За мен не е убедително сериозна и солидна партия като социалистическата да не е направила досега оценка на втория мандат на президента с основание за гордост, защото тя го е издигнала", каза още Петков. 

Според него с подобна преценка ще се даде възможност кандидатите на БСП за президент и вицепрезидент "да стъпят на здрава основа, която е много широко възприета от обществото".

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.