Пропускане към основното съдържание

ДПС-Търговище: Дал да напусне парламента!

Политическото ръководство на ДПС в Търговищка област излезе с обръщение, в което снема политическото си доверие от Касим Дал и „настоятелно го призовават да подаде оставка пред Народното събрание“.
Документът е публикуван на сайта на партията. Датата под подписите на партийците е 3.07.2011 г.
Повод за исканата оставка е отговорът на Министерството на финансите до Оперативното бюро на ДПС, че Дал е "декларирал принадлежност към друга парламентарно представена група".
Според представителите на партията в Търговище това е групата на ГЕРБ, която е получила част от държавната субсидия на ДПС.
Ръководството на ДПС се обръща към Дал и го призовава да подаде оставка пред Народното събрание, защото е мажоритарно избран от областта и с дейстията си е подменил вота „на близо 33 000 избиратели“.
За Областната политическа структура Касим Дал е извършил "неприемлив и изключително некоректен, граничещ с политическа арогантност акт".
В документа е отбелязано, че действията му целят единствено „облагодетелстването на двамата изключени от ДПС депутати – финансирането на личните им политически проекти“.
Искането е подписано от 13 от членовете на областното ръководството, като единствено под името на Мехмед Бодев липсва подпис.
Двама депутати от ДПС също са подкрепили становището на местната структура – Тунчер Кърджалиев и Ердоан Ахмедов.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.