Пропускане към основното съдържание

Билетът за влака скача с 5% от 1 август

С около 5% ще бъдат увеличени цените на билетите за пътническите влакове на БДЖ. Това съобщи председателят на Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ” Владимир Владимиров на пресконференция. 

При различните категории влакове увеличението ще бъде различно, но няма да надвишава 5 на сто. БДЖ настоява увеличението на билетите да е от 1 август. 

Още преди около месец Владимир заяви, че повишението трябва да стане факт заради инфлацията и поскъпването на горивото за дизеловите локомотиви. 

Очаква се министърът на транспорта Ивайло Московски да одобри скока на цената.  

По железопътната линия София–Варна скоростта на движение на влаковете трябва да достигне 160 км/час, каза Владимиров. Тази цел зависи от инфраструктурата, допълни той. 

Задълженията на БДЖ към НКЖИ са около 100 млн. лв. Инфраструктурните такси са високи и не съответстват на скоростта, посочи още Владимиров.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.