Пропускане към основното съдържание

Софиянски: Кабинетът "Борисов" е на спрялото време

Кабинетът “Борисов” е  правителство на спрялото време. В съвременната ни история аналог на такова управление е само времето на Жан Виденов. Това каза съпредседателят на Общността на демократичните сили (ОДС) Стефан Софиянски. 
„Дянков е сгоден за кризата, не може две години да говориш само за криза“, категоричен е Софиянски.
Според него за да се съживи поне малко икономиката, спешно трябва да се въведе  диференцирана ставка на  ДДС и да се повишат пенсиите, за да се увеличи потреблението. Ставката по данъка трябва да се намали за някои категории стоки - основните хранителни продукти, лекарствата и книгите и да се увеличи за други най-вече за луксозните.
Идеята за изваждане на “Български пощи” от забранителния списък за приватизация Софиянски определи като абсолютна грешка на правителството.
„Не мога да разбера как им хрумна да приватизират пощите. Пощата има социална функция, това е една от най-развитите структури, с клонове на всяка точка от страната, дори там, където има три къщи. До скоро разстоянието между градовете се измерваше от поща до поща”, каза той. Според него готвената оптимизация на пощенските услуги всъщност означава отнемане на социалната им функция.
"Не виждаме никакъв опит от страна на правителството да излезем от кризата. Затова трябва да помислим дали местните и президентските избори да не прераснат в бързо движение към предсрочни парламентарни, заяви говорителят на ОДС Любен Дилов на пресконференцията на тема : “Две години ГЕРБ- смях през зъби!”.
Управлението е „левичарски реваншизъм спрямо прехода, маскиран зад дясно-политически реформи”, каза още Дилов.
Според него добрата новина е, че българите започват да си дават сметка за това, че от две години живеят в комикс и че човекът, който ги управлява, действа на принципа, че "когато си чук, гледаш на проблемите като на пирони". Дилов напомни, че  „когато кучетата са гладни лаят". „Време е да разлаем кучетата", призова той.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.