Пропускане към основното съдържание

Местан: Харизмата на Борисов се изчерпа

Предсрочни парламентарни избори и оставка на премиера Бойко Борисов поиска от ефира на БНТ заместник-председателят на ДПС Лютви Местан.
По думите му за две години управление на ГЕРБ моделът на Бойко Борисов е изчерпанДошло е времето премиерът да изпълни заканата си и да извади оставката си от джоба, посочи Местан, изтъквайки, че Борисов трябва да усети, че предсрочният вот е спасението за него.
Зам.-председателят на ДПС отправи сериозни критики към управляващите по отношение на икономиката, като заяви, че при всички държави след кризата е последвал възход в икономиката, а в България моделът е бил основан на харизмата на Бойко Борисов.
Добрата харизма не може да замести липсата на експерти, коментира Местан. Според него трябва да спрем да създаваме идоли, защото магически решения няма. В тази връзка представителят на ДПС изтъкна, че България отново ще има нужда от силни личности, които да се впишат в общите демократични правила.
Лютви Местан коментира още, че доста често говоренето на премиера напуска полето на коректния политически език и не рядко той смесва политическите съображения срелигиозните. Въпреки това заместникът на Доган беше повече от ясен - той (Борисов -бел.ред.) е в правото си да атакува ДПС както намери за добре, с каквато сила сметне за подходяща, и изтъкна, че движението е готово за политически диалог с премиера.
Местан не изключи възможността партията да издигне своя кандидат-президентска двойка, но не даде категоричен отговор дали движението ще влезе само в надпреварата за „Дондуков" 2. 

Източник news.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.