Пропускане към основното съдържание

КАТ не е репресивен орган, убеден е Цветанов

"КАТ не бива да се възприема като репресивен контролен орган. Ние сме тези, които искаме правилата да се спазват", обяви вътрешният министър Цветан Цветанов.
Думите си той изрече на церемонията по връчването на "златен талон" за изрядност на пътя на министъра на културата Вежди Рашидов.
Оказва се, че скулпторът 40 години нямал нито едно регистрирано нарушение на пътя.
"Тези хора са модел и еталон на всички водачи на пътя", обърна се МВР шефът към журналистите, визирайки Рашидов.
"Всеки един от нас може да стане звезда на пътя, когато е толерантен и когато всички допринесем за манталитета на българския водач", допълни Цветанов.
По думите му, е важно не винаги само да се показват нарушителите, а да се показват и тези, които се съобразяват с останалите.
Цветанов поздрави новото ръководство на столичния КАТ. По думите му, гражданите биха изпитали удовлетворение от услугата с поощрителен елемент, като този за културния министър.
"Под 1% годишно издаваме златни талони, от около 700 000 регистрирани водачи", отвърна му началникът на столичния КАТ Богдан Милчев.
Той обаче побърза да уточни, че златният талон става невалиден в момента, в който бъде издаден акт.
"Не сме правили проверка на останалите министри, но ако имат желание, можем да я извършим", каза в заключение Милчев.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.