Пропускане към основното съдържание

49 закопчани в акция "Шок"

49 души са задържани до момента в рамките на широкомащабната полицейска операция „Шок” на територията на страната и зад граница.
Операцията се провежда под координацията и с участието на Европол и Сикрет сървиз и е била планирана и координирана по време на разговорите с директора на Европол Роб Уейнрайт.
Акцията за издирване на крадени коли се провежда в цялата страна. А
Засилено е полицейското присъствие имаше в София, Пловдив, Благоевград, Варна и Бургас. Само край Варна и областта са изградени 15 извънредни пропускателни пункта - съобщи комисар Димитър Димитров, директор на Областната полиция.
Ето какво информира репортерът на „Хоризонт“ Силвия Великова от Съдебната палата:
Операцията е започнала по искане на италианските служби във връзка с разкриване на международна престъпна група за трафик на наркотици, оръжи и коли. Това, което е известно до момента, е, че задържаните в следващите до 72 часа трябва да бъдат изправени пред съответния съд във връзка с европейската заповед за тяхното издирване. Адвокатът на един от задържаните разказва впечатляваща история за начина, по който е бил арестуван клиентът му. Тази сутрин в дома му край София са нахлули въоръжени маскирани лица. Въпреки готовността на семейството на задържания да допусне лицата в дома си, е последвал разтрел на кучето и нахлуване в дома, на първия етаж на който е имало малки деца. Адвокатът Мариана Тодорова коментира, че това се превръща в практика при задържане не само при такива операци "с имена", но и при операции, които не стават известни на обществеността. Нейният клиент, според Тодорова, не се занимава с престъпен бизнес, няма криминални регистрации, няма контакти с Италия.

Източник actualno.com

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.