Пропускане към основното съдържание

Колко българи имат имущество над 150 000 лв.?

Отхвърлянето на законопроекта за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност, ще ни даде възможност да усъвършенстваме още повече самия акт и отново ще бъде внесен и тогава ще се гласува в зала.

Това заяви зам.-председателят на Народното събрание и депутат от ГЕРБ Анастас Анастасов пред Фокус.

По думите му има договорка с екипа, който е работил по законопроекта.

„Става дума за текстовете, които притесняваха голяма част от гражданите, а именно за сумата, над която ще се търси несъответствие и за годините назад, за които ще се проверява наличието на несъответствие на доходи и имущество, и още 5-6 проблемни въпроса, които стояха и пред нас и които сме поставяли пред колегите от Венецианската комисия, но това са неща, които трябва да се решат от вътрешното законодателство”, посочи Анастасов. 
Той обясни, че законопроектът не е приет заради гласуването на депутатите от опозицията и независимите, които са дали своя вот „против”.

„За съжаление кворумът и броят на народните представители на ГЕРБ не достигна законопроектът да бъде приет”, коментира зам.-председателят на парламента. 

Анастас Анастасов подчерта, че това е законът, който най-много и най-дълго е изследван, проверяван и съгласуван с Венецианската комисия. 

„Основният акцент в аргументите на опозицията за противоконституционност на текстовете беше, че този закон е насочен срещу обикновените хора. 

Аз бих попитал колко от българите имат имущество за над 150 000 лева, че да засегне голяма част от обществото. Какво става, когато не може да бъде доказано престъпление, а аз получавам 1000 лева на месец, общо 12 000 лева на година, а съм си купил имот за над 200 000 лева?”, коментира Анастасов. 

Той изрази надежда този закон да бъде с отмираща функция с времето, т.е. да приучи българските граждани да изпълняват задълженията си към държавата, когато имат такива.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.