Пропускане към основното съдържание

150 роми ведно: Искаме да ни уважават!

Над 150 роми от пловдивската "Шекер махала" излязоха на протест.
"Искаме уважение от общината", гласеше един от лозунгите, издигнат от протестиращите. Плакати с правописни грешки също се рееха във въздуха.
Един от основните проблеми на ромите са сметките за вода, които са между 400 и 4000 лева на домакинство.
"5 години никой от ВиК не е идвал да засече водомерите, а сега се сетиха”, недоволстваше млад мъж от махалата, представил се за Ремзи.
Той живее в един от чисто новите общински мезонети, предоставени на ромите срещу наем преди няколко години.
Сега домът му изглежда доста страшно – плочките са изкъртени, мазилката е изпадала, а в една от стаите се отглеждат кокошки.
Килимите фамилията пере на терасата, като водата от тях се стича по фасадата на двуетажните къщи.
"50 лева за месечен наем е много, настояваме за по-ниски цени”, беше другото искане на обитателите на новите доскоро апартаменти.
Протестиращите настояват да бъде премахнато и незаконното сметище в района, от което се разнася ужасна миризма и което е източник на зарази.
Ромите се обявиха против идеята на районната администрация, която иска между мезонетите и паркинга на КАТ да изгради площадка за ромски сватби.
"Ще ни надуват главите със силна музика, по-добре да монтират пързалка и катерушки”, смятат местните.
Недоволните роми поискаха оставките на кмета на Пловдив Славчо Атанасов и на областния управител Иван Тотев, защото не обръщали внимание на проблемите им.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.