Пропускане към основното съдържание

Петър Бояджиев: Кунева е кандидатът на олигарсите

Меглена Кунева е кандидатът за президент на олигархията. Това заяви Петър Бояджиев, емигрант във Франция, лежал 12 години в комунистически затвор.
В предаването „Насреща” по ТВ7 Петър Бояджиев подчерта, че олигахията в България е уплашена да не стане президент, някой когото не може да контролира.
Според него олигарсите искат да запазят контрола си, а техен кандидат е Меглена Кунева.

Бояджиев се позова за твърдението си на доклад на френския посланик Етиен дьо Поансен, който посочва, че Кунева придналежи на партия, която е заподозряна в купуване на гласове, тъй като има необичайно висок брой гласове в ромската махала на Кюстендил и други гласове.

Попитан от водещата Люба Кулезич има ли кандидат, който не е свързан с олигархията Бояджиев бе категоричен, че това е Филип Димитров.

По думите му правителството на Димитров е било най-реформаторското, но е свален именно след постановка от президентската власт по времето на Желю Желев.

Въпреки, че Димитров официално отказа да се кандидатира, Бояджиев на няколко пъти го призова да размисли.

По думите на Бояджиев още в началото на прехода не е скъсана връзката със социалистическото правораздаване и именно поради тази причина са проблемите в този сектор.

Петър Бояджиев е осъден за шпионаж от комунистическите власти, защото по думите му е отказал да сътрудничи на ДС.
Той лежи 12 години в затвора и през 1978 г. емигрира във Франция, където развива бизнес, но не спира да се интересува от това, което се случва в България.

Източник bnews.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.