Пропускане към основното съдържание

РЗС "атакува" имота на Първанови със снимки

РЗС продължава „атаката" срещу президента Георги Първанов и съпругата му. Припомняме, преди дни от партията на Яне Янев представиха случай, който по думите им, е „типичен пример за имотна спекулация, който превръща семейство Първанови в милионери."
Според данните през 2007 година първата дама е закупила поземлен имот от 8 500 кв. м. в землището на село Иваняне за сумата от 45 000 лева., което според изчисленията се равнява на по-малко от 3 евро за кв. м. Според направена от тях справка в агенциите за недвижими имоти цената на квадратен метър за този период и в този район варира от 25 до 30 евро.
Няколко часа след тези „разкрития" президентът Георги Първанов опроверга тези твърдения, заявявайки че закупеният поземлен имот не е 8500 кв.м., а 1/3 идеална част от тази площ и представлява земеделска земя извън регулация и без инфраструктура - нива.
Представителите РЗС реагираха бурно на това твърдение и„запечатаха" твърденията си със снимков материал на въпросния имот и на неговите съседи.
От партията на Янев подчертават, че на „снимките ясно се вижда, че парцелът е ограден с масивна ограда, което според чл. 48, ал.8 на Закона за устройство на територията е нарушение, тъй като в него се посочва, че „извън границите на урбанизираните територии и в нерегулираните части на населените места се допуска поземлените имоти да се ограждат само с леки огради, съобразени с изискванията."

Източник news.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.