Пропускане към основното съдържание

Докладът на Световната банка е "старичък", успокоява Дянков

Докладът на Световната банка за икономическата криза и ефектът й върху българина е остарял, заяви в парламента министърът на финансите Симеон Дянков.
"Този доклад се базира не на статистика, а на социологическо проучване. Ходили са и са питали българи. Това е социологическо проучване на техните мнения", каза финансовият министър, като уточни, че са анкетирани най-бедните и ромското население.
Според доклада страната ни, "която на пръв поглед няма особено висока безработица, страда от масивно обедняване, дължащо се на силно намалелите доходи". Българите се лишавали най-много от лекарства и образование.
Финансовият министър обясни, че изследването е правено преди година, миналия март.
"За тази една година много неща се случиха. Така че е поостарял малко моментът да си говорим за този доклад. Докладът е твърде "старичък", коментира още Дянков.
По думите му макроикономическите резултати за страната са други, а икономиката тръгна нагоре.
"Така че не смятам, че е това е типът данни, за които трябва да се говори", заключи финансовият министър.
В момента няма резерви за индексация на пенсиите, този разговор може да се води в средата на годината, категоричен бе вицепремиерът.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.