Пропускане към основното съдържание

Задържаха роми, грабили и били столичани

Петима мъже от ромски произход са задържани за грабеж и хулиганска проява в София, съобщиха от СДВР. 

Мъжете са арестувани, след като 43-годишен софиянец подал сигнал в полицията, че докато шофирал автомобила си, на светофара на булевардите ”Панчо Владигеров” и ”Царица Йоана” бил нападнат от група роми с каруца. Те счупили стъклото на лявата врата. 

Малко по-късно се получил нов сигнал за грабеж в същия квартал – роми били проникнали в двора на 98-годишен мъж и започнали да изнасят метални предмети. 

Собственикът ги забелязал и се опитал да ги спре, но те му нанесли побой и отнели два мобилни телефона и портфейл с лични документи. 

Районът бил заграден и нападателите били задържани в момента, в който опитвали да предадат откраднатия метал. Извършителите и на двете престъпления са едни и същи, уточняват от СДВР.  

Трима от тях – Т. А. (21 г.), и 19-годишните С. И. и Г. М., са криминално проявени за кражби и грабежи. Те са задържани за 72 часа. 

Други двама – Х. И. (20 г.) и 23-годишният П. И., са разпитани в качеството на свидетели. Двамата също са познати на полицията, като 23-годишният мъж е осъждан за грабеж.

Ограбените вещи са намерени и иззети, материалите са докладвани в прокуратурата.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.