Пропускане към основното съдържание

Шофьор се удари в кола на НСО

Млад мъж удари колата си в микробус на Националната служба за охрана. Инцидентът стана пред президентството. Пострадали няма.
Пробите с дрегер не отчетоха наличие на алкохол в кръвта на двамата водачи. Сблъсъкът не предизвика проблеми с движението по натоварения участък, а младежът не отрече вината си.
“Не видях светофара и спрях в кола на НСО. Аз съм виновен. Понеже не живея в България, не знаех, че има светофар. Светело ми е червено и се ударихме челно”, обясни Михаил Партевски пред bTV.
В края на февруари началникът на НСО ген. Димитър Димитров съобщи, че през миналата година има 31 произшествия с коли на службата.По вина на службата обаче били само седем и се дължали на различни нарушения като отнемане на предимство и неспазване на дистанция.
Последния случай на катастрофа с правителствения кортеж стана в средата на февруари. Лек автомобил "Фолксваген Пасат“ беше ударен от кола от кортежа на премиера Бойко Борисов на връщане от Годеч към София на завой малко след "Бучин проход“.
В крайна сметка за виновен беше обявен водачът на „Пасат”-а и му беше съставен акт за несъобразена с пътните условия и атмосферните условия скорост
В края на януари кола на НСО пък изблъска от пътя движещата се от София за Плевен кола на студентката Яна Петрова. Тя също отнесе глоба за това, че не осигурила достатъчно място на пътното платно. 

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.