Пропускане към основното съдържание

Ще има предсрочен вот до края на годината, сигурни в БСП

Рязкото обедняване и влошаване на социално-икономическата обстановка у нас ще изкара хората на улицата и така ще се стигне до предсрочни избори, заяви в Пловдив бившият вътрешен министър от Тройната коалиция Михаил Миков.
Според него предсрочен вот е вероятен към края на годината, но българите трябва ясно да заявят волята си за промяна на сегашното управление.
"Демокрацията е в опасност, затова БСП иска наблюдатели от ПАСЕ и ОССЕ за местния и президентски вот“, заяви още червеният депутат.
По думите му всички системи в държавата са объркани, а в поведението на ГЕРБ е заложена „умишлена деинституционализация, при това парадно и чрез медиите“. 
Миков припомни, че на 26 март в София ще се състои първият политически протест срещу цялостната политика на кабинета, „която обрича всички сектори на обществения живот“.
"Хората трябва да окажат натиск и да посочат на Бойко Борисов, че не може да се крие зад един или друг министър“, допълни той.
По думите на бившия вътрешен министър има структурни причини за „силната политизация на МВР“.
"Това е последица от недопустимото по законите на демокрацията сливане на политическия и професионалния кабинет във ведомството на Цветан Цветанов. Оглавяването на предизборния щаб на ГЕРБ от силовия министър е нечувано и невиждано в нито един период от българската и европейска история“, каза червеният депутат.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.