Пропускане към основното съдържание

46 депутати сричат: Сongratulations!

Подобно на премиера Бойко Борисов, и депутатите усвояват езика на Шекспир.
От понеделник в Народното събрание текат курсове за начинаещи и напреднали по английски език.
В курсовете участват както депутати, така и представители на администрацията на парламента.
Уроците се провеждат два пъти седмично, във вторник и четвъртък, в сградата на пл. „Батенберг”, която също е част от Народното събрание.
Депутатите залягат над учебниците по три учебни часа. Сред записалите се има представители на почти всички парламентарни групи – Петя Раева от ДПС, Михаил Миков от БСП, Емил Гущеров от ГЕРБ, Огнян Стоичков от Атака са само част от жадните за знания народни избраници.
От администрацията на парламента не дадоха повече подробности за курсовете.
Стана ясно обаче, че курсът за начинаещи включва 46 души. Обучението по английски ще струва на парламента 90 хиляди лева и ще приключи в края на юли.
Бойко Борисов неведнъж е демонстрирал познанията си по английски. Емблематична остана фразата му: "Чуя ли Сongratulations, Борисов, нататък не слушам", защото това му е било достатъчно.
Вместо уроци обаче премиерът разчита да усвои чуждия език с помощта на дървена кутия с разноцветни листчета. Най-често я ползвал в колата, докато пътува.
От едната страна на листчето е английската дума и нейното произношение, изписано с български букви. А от другата – значението й на български.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.