Пропускане към основното съдържание

Дават 1 милиард на фермерите

1 милиард лева тръгват към банковите сметки на фермерите, съобщи шефът на Държавен фонд "Земеделие" Светослав Симеонов. Стартът на кампанията за изплащане на парите за единица площ беше даден от министър-председателя Бойко Борисов, предаде АСН.
Средствата за кампания 2010 са в размер на 1,018 млрд. лв., като от тях 83 млн. лв. вече са изплатени на животновъдите, припомни земеделският министър Мирослав Найденов.
Той подчерта, че е изпълнил обещанието си към земеделските производители и един ден по-рано от крайния срок - 15 март, стартира изплащането на средствата.
Всички 91 000 бенефициенти ще могат да получат парите си, независимо че голяма част от тях още не са се издължили към държавната хазна.
За да могат да платят данъците и осигуровките си, което е изрично условие за получаване на помощите, стопаните ще получат първо европейската субсидия. С нея ще могат да се издължат към хазната и едва след това ще им бъде преведено и държавното доплащане, уточни Найденов.

Източник actualno.com

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.