Пропускане към основното съдържание

С Дянков не сме се събрали да се харесваме!

Всеки има право на мнение. Оценките обаче може да ги дава само премиерът.
Така министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов отговори на репликата на вицепремиера Симеон Дянков по-малко да говори и повече да работи. 
"Ние не сме се събрали да се харесваме", добави Найденов.
По думите му всеки върши своята работа, но е важно тази работа да бъде обяснявана на обществото.
Земеделският министър бил спокоен за поста си, тъй като премиерът му дал много добра оценка.
Според него репликата на Дянков се преекспонира, тъй като финансовият министър в изказването си визирал минал период относно работата на Държавен фонд "Земеделие".
"Ние с него наистина сме коментирали работата на фонда и той настояваше там да има промяна. Случи се тази промяна. По мое предложение на поста изпълнителен директор беше назначен неговият началник на кабинета, за да има по-тясно сътрудничество", обясни Найденов.
Той допълни, че многократно министрите са получавали обратния призив от премиера да говорят и обясняват: "Аз винаги съм обяснявал теми, които са актуални. Не мисля, че се говори повече".
Другият висш чиновник, който е под прицела на Дянков – шефът на НАП Красимир Стефанов, заяви пред БНТ, че от месец-месец и половина има постоянни срещи и постоянна комуникация с финансовия министър.
"Аз не съм се родил вечният изпълнителен директор на НАП, ясно е, че рано или късно аз няма да бъда на този пост", заяви той.
Той добави, че последните оценки на министър Дянков са в положителна посока.
НАП, както и митниците, е събрала към 30 юни тази година с 422 милиона повече в сравнение със същия период на миналата година, отчете шефът на приходната агенция.
Красимир Стефанов беше категоричен, че никога не е имало чадър към който и да е било от страна на данъчните.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.