Пропускане към основното съдържание

Ремонтират моста "Чавдар" от август

От август започва ремонт на новото съоръжение на моста "Чавдар" и строителството на първото кръстовище на две нива при булевардите "Андрей Сахаров" и "Андрей Ляпчев", съобщи кметицата на София Йорданка Фандъкова при представянето на проекта за кръстовището на две нива.

Ремонтът на новото съоръжение на моста "Чавдар" ще струва 1,7 млн. лв. и ще бъде извършен за два месеца. В този период движението ще се пренасочи по старото мостово съоръжение. 

Също от август започва строителството на първото кръстовище на две нива - при бул. "Андрей Сахаров" и бул. "Андрей Ляпчев". 

Според изпълнителите на проекта – сдружение "Трейс Виа", периодът за строителството на цялото кръстовище ще е 360 дни, но може да бъде сведен до 240. 

Ще има три етапа на организация на движението, като за два или три дни ще се затвори целият участък на бул. "Андрей Ляпчев". През това време ще се постави основната част на мостовото съоръжение. То ще е с дължина 80 метра.

Гаранционният срок за експлоатацията му е 50 години, а при добра поддръжка може да се експлоатира и над сто години. 

Преди да се одобри проектът, който е на стойност 8,85 млн. лв., са били разработени три варианта за строителството му. Към него е добавено и изпълнение на продължението на ул. "Св.Киприян", с което общината е спестила 2,5 млн. лв., каза кметицата на София.

До края на годината предстои да започне строителството на още две кръстовища на две нива – при булевард "Иван Е. Гешов" и ул. "Св. Георги Софийски", както и между булевардите "П. К. Яворов" и "Драган Цанков". 

За изпълнението на втория проект ще има минимално навлизане в сегашната територия на Борисовата градина, посочи заместник-кметът на столицата Любомир Христов.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.