Пропускане към основното съдържание

Местан с тънки сметки за вота: Кога и Как?

ДПС обяви, че е готово да поеме отговорността за внасянето на вот на недоверие към кабинета с тема: "Провал на политиката по вътрешна сигурност и обществен ред, отложеното за неопределено време присъединяване към Шенген, полицейщината и нарушаване на фундаментални човешки права".

Още по темата

"Готови сме с проект за мотиви и още утре ще направим първите консултации с останалите политически сили", обяви на пресконференция зам.-председателят на ДПС Лютви Местан.
Според него е целесъобразно вотът да бъде внесен още в началото или средата на следващата седмица.
Така вотът щял да бъде разискван в пленарната зала до края на следващата или пък в началото на по-следващата седмица.
Местан пресметна, че не е добре дискусията и гласуването по вота да се оставят за последните ден-два от сесията на парламента преди лятната ваканция.
"Очертава се доста широко съгласие за необходимостта от вот на недоверие за сигурността и обществения ред", коментира още дясната ръка на Сокола.
Целта на ДПС не е смяна на един или двама министри, а предизвикване на предсрочни избори
Той посочи, че целта на ДПС не е смяна на един или двама министри, а да се създадат предпоставки за предизвикване на предсрочни избори.
"Нашият вот не е насочен само към вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, но и срещу кабинета", подчерта Местан.
Така по думите му ДПС още веднъж заявява, че е готово за предсрочни избори и ги смята за необходими. 

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.