Пропускане към основното съдържание

"Струма" ври и кипи, сияе Плевнелиев

"Целта е до края на 2015 г. да има една модерна магистрала "Струма", в абсолютен синхрон с екологията и природата на България. Това е възможно. Прави се навсякъде в Европа. Ще го направим и в България".
Това каза на пресконференция министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.
"Трябва да направим заедно тази магистрала и най-после да кажем, че един толкова сложен европейски проект, минаващ през национални паркове, през Натура, наистина можем да покажем, че подобни проекти могат да се случат и в България", допълни той.
По думите му подготовката на "Струма" Лот 1 и Лот 4 е на финална фаза,"ври и кипи", отсече Плевнелиев.
"Пътната агенция дава всичко от себе си за автомагистралата и аз съм абсолютно убеден, че по график, както е обявено за Лот 1, ние ще имаме избран изпълнител, както и за Лот 4", убеден е министърът.
Росен Плевнелиев допълни, че създаването на държавното предприятие "Стратегически инфраструктурни проекти" е в график.
Той заяви, че е благодарен на всички парламентарни партии за подкрепата на закона за създаването на това дружество.
"Държавното предприятие трябва за няколко месеца да извърви една много тежка и сложна процедура, която на други институции в България е отнела 3-4 години, и да стане бенифициент по ОП „Транспорт”, за да може да работи с еврофондове.
Най-малкият проблем е назначаването на хората в предприятието. По-важно е разписването на правилата", завърши той.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.