Пропускане към основното съдържание

ГЕРБ кандиса. Облагат парите в плик

Ръководството на ГЕРБ е дало благословията си „парите в плик“ на депутатите да се облагат с данъци.
Това става ясно от съобщение до медиите от управляващата партия, в което се посочва:
„Изпълнителната комисия на партия ГЕРБ е обсъдила възможностите за облагане на разходите, изплащани на парламентарните групи.
Предвид обществения интерес и създалата се дискусия в публичното пространство Изпълнителната комисия на партия ГЕРБ възлага на представители от Комисията по бюджет и финанси, съвместно с експерти от МФ и НАП, да обсъдят и предложат законови изменения, които да позволяват облагане на тези разходи“.
Скандалът с депутатските възнаграждения гръмна, след като лидерът на РЗС Яне Янев размаха плик с 1400 лева, които стана ясно, че всеки месец народните представители получават за представителни разходи – за експерти, конференции, цветя и други.
Тези допълнителни средства обаче не се облагат с данъци, което станало с одобрението на шефа на НАП Красимир Стефанов, според когото това не било личен доход, а целеви средства, които се дават на парламентарните групи, за което не се дължи данък.
Така на практика един депутат си докарва 5-6 бона месечен доход.
Скандалът се разрасна още повече, след като финансовият министър Симеон Дянков обяви, че всички доходи на депутатите трябва да бъдат облагани с данъци, а след това шефът на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев се оплака, че финансовият министър бил подведен с информацията.
Това изостри отношенията между вицепремиера и депутатите от ГЕРБ, които сега бойкотират фаворита на финансовия министър за шеф на НОИ.
Миналата седмица пък Бойко Борисов обсъди с министри и депутати скандала с депутатските възнаграждения.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.