Пропускане към основното съдържание

Стоичков ще агитира за свободен европейски пазар

Христо Стоичков е лицето на подетата кампания от евродепутата Илиана Иванова и социалното министерство за отпадане на ограниченията в 10 европейски страни за работа на българи и румънци.
Целта на кампанията е чрез популярни лица отварянето на трудовия пазар за български работници да стане реалност до края на 2011 година. 
"Холандия сме ги били, Франция и тях, Белгия ги бихме, Германия и Австрия няколко пъти, Италия и Ирландия – също", каза Камата и допълни, че е време тези страни да се съобразяват с нас, а България трябва да бъде там, където й е мястото.
"Представете си Христо Стоичков, Шевченко и Павел Недвед, носители на "Златната топк", да не можем да работим в Европа, това е абсурдно", даде пример Камата.
През септември Пеневата чета от `94 ще изпратят официално писмо до евродепутатите с настояване ограниченията за български работници да отпаднат до 31 декември, когато изтича втория преходен период за България и Румъния.
През есента ще бъде инициирана и кръгла маса по темата с 10-те държави, които все още не са отворили напълно трудовия си пазар за българи.
През ноември пък се очаква и специален доклад на Европейската комисия по въпроса с ограниченията спрямо българските работници в Европейския съюз.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.