Пропускане към основното съдържание

Цветанов е силен, защити го Цачева

Цветан Цветанов няма нужда от защита по време на дебатите по третия вот на недоверие срещу правителството, защото е достатъчно силен сам да изложи тезите си.
Това заяви председателят на парламента Цецка Цачева пред bTV в коментар на заявените от опозицията намерения да иска сваляне на кабинета заради провал във вътрешната политика.
Шефът на Народното събрание каза още, че в сряда вечер изпълнителната комисия на ГЕРБ е решила да излезе с декларация, с която да заяви изричната си подкрепа за министъра на вътрешните работи.
%Той е първият, който води битка със сивата икономика, с "октоподите", с "банди за отвличания", категорична бе Цачева.
За парите в плик и морала на депутатите шефът на парламента обясни, че всеки депутат има нужда от средства, за да покрива разходите си по служебни пътувания и да заделя за благотворителност.
Според нея използваните за такива цели средства не трябва да бъдат облагани с данъци.
Скандалът тръгна, след като лидерът на РЗС Яне Янев разкри, че всеки месец народните избраници получават безотчетно сума, равняваща се на 2/3 от заплата им.
"Моралът не е функция на някакъв плик, а е съизмерим с паметта на депутата", отсече обаче Цачева.
"Недопустимо е по такъв начин да се обругават народните представители и институцията на парламента", категорична бе шефката на парламента.
Тя изрази несъгласието си с твърдението, че въпросните пари не се отчитат никъде и призова шефовете на парламентарни групи да покажат отчетите, с които би трябвало да разполагат.
"Аз нямам правомощия да проверявам отчетите на парламентарните групи, защото НС се контролира и от Сметната палата, и от вътрешни одитори", допълни председателят на институцията.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.