Пропускане към основното съдържание

ГЕРБ събира политически досиета за опонентите си, обяви Плугчиева

ГЕРБ съставят досиета и събрат информация за опонентите си и техните планове в Русе. Това съобщи депутатът от левицата Меглена Плугчиева, цитирана от агенция "Фокус". Плугчиева присъства на пленума на БСП, който ще утвърди близо 80 претендента за участие в местните избори тази есен.
Депутатът от левицата заяви, че тя е получила сигнал от съпартийци в русенска област, които са получили такава информация от ГЕРБ. По думите й в досието се събира информация за образованието на кандидатите, техните ученически прякори, тема на курсовите работи и оценки, както и всичко за професията, длъжностите и местоработата, финансово положение – платени данъци, отношения с данъчните власти, дългове, битови условия, дали живее под наем, собственост в страната и в чужбина, членство в обществени организации, езици.
ГЕРБ отрекоха, било комично
Пред Би Ти Ви депутатът и областен координатор на ГЕРБ в Русе Пламен Нунев отрече партията му да събира информация за политическите си опоненти. "Това действително е комично и явно група на социалистите или близки до тях хора не са разработили това нещо. Просто е и смешно, и комично, а и за мен е жалко", заяви той. 
"Бях вчера в русенска област и ми предадоха този списък с въпроси. Лично аз го тълкувам като чудовищно и безпрецедентно действие и заплаха за сигурността на изборите", заяви депутатът. И призова да бъде подаден сигнал до Европейския парламент и посланиците на страните-членки на ЕС у нас.

Това не е изненада като подход на управляващата партия, коментира темата лидерът на БСП Сергей Станишев. По думите му премиерът Бойко Борисов имал амбициите да управлява толкова дълго, колкото тоталитарния лидер Тодор Живков, затова и нямало да подбира средства.
Пълен бардак цари в държавата, обяви още Станишев при откриване на пленума. Коментира строежа на завода за боклук в София и попита колко пари са похарчени досега от общината. "Ще стане ясно, защо столицата, след като г-н Борисов обеща в 2009 г., че края 2010 г. ще има завод за боклук, няма завод за боклук и защо тези европейски пари не са усвоявани до този момент", допълни лидерът на БСП.

Източник dnevnik.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.