Пропускане към основното съдържание

Центърът на София е блокиран от визитата на Гюл

Заради двудневното официално посещение на турския президент Абдуллах Гюл в София, част от идеалния център на столицата е блокирана.
Днес паркирането на автомобили пред хотел „Шератон“, локалното платно на бул. „Цар Освободител“ в отсечката между бул. "Васил Левски" и ул. "Кракра", както и на ул. "Оборище" между ул. "Раковски" и "11 август" са забранени за паркиране.
Районите около площада пред Боянската църква, до Центъра за обществена подкрепа "Св. София" на ул."Гюешево" и на ул. "Будапеща" между бул. "Дондуков" и хотел "Арена ди Сердика" също ще бъдат отцепени.
Гюл пристигна в България по покана на президента Георги Първанов.Той ще се срещне и с премиера Бойко Борисов.
Това е първата визита на Гюл в България след избирането му за президент през 2007 г. Той ще бъде придружен от представители на над 50 турски фирми,  които ще участват в българо-турски бизнес форум.
Програмата на госта предвижда още разглеждане на строящата се метростанция "Св. Неделя", както и археологическите разкопки на древна Сердика.
През втория ден от визитата си турският президент ще разгледа музея към Националния историко-археологически резерват "Плиска" и ще посети Шумен и Хитрино.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.