Пропускане към основното съдържание

За Цветанов вотът не е важен

Вотът на недоверие е оценката на политическите партии, а за мен е важна оценката на българското общество. Така министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов коментира подготвяния от ДПС и БСП вот на недоверие за провала на правителството в сектора „сигурност".
„Когато участвахме в изборите 2009 година, ние казахме какво ще направим. Заявявахме, че ще прекършим тежката организирана престъпност, ще положим усилия да прекратим функционирането на престъпни групи за отвличания, поръчкови убийства, печатане на фалшиви пари“, каза министърът.

По думите му престъпленията, свързани с поръчкови убийства, рекет, грабежи и отвличания са затворена страница.

МВР шефът категорично отрече ГЕРБ да събира компромати срещу политически опоненти и заяви, че това са недемократични прийоми, които няма как да се случат в днешно време.

„Искам, когато застана на една маса, на разговор с партньори, да ги гледам в очите и да продължа да ги гледам в очите, а не да водя политика, която да бъде угодна на този или онзи, която да бъде с неефективност в правоохранителната система“, заяви Цветанов.
По думите му с операция „Шок“ службите са дали ясен знак как могат да защитават правата на всички граждани по света, които са жертви на организираната престъпност.
Днес вътрешният министър, представители на Европол и посолствата на САЩ и Италия у нас дадоха подробности за международната операция. У нас тя бе под кодово име „Шок“.
73-ма души са замесени в източването на банкови сметки в няколко европейски страни, САЩ и Южна Африка. 50 от задържаните са криминално проявени, каза Цветанов.

По първоначални данни групата е нанесла щети за над 15 милиона евро, а около 15 000 банкови карти в цял свят са били клонирани.

Цветан Цветанов днес благодари на съдилищата в страната за гледането на мерките за неотклонение на задържаните в операция „Шок“.

„Естествен партньор в борбата с организираната престъпност – това е българският съд“, каза министърът и изрази надежда, че няма да има разочарование с промяна на мерките им за неотклонение.

Началникът на департамента за противодействие на измамите с разплащателни средства в Европол Михаел Раушенбах заяви, че това е най-мащабната досега операция, свързана с измамите с разплащателни карти, и благодари на партньорите в мащабната операция.

Посланикът на САЩ у нас Джеймс Уорлик пък прочете благодарностите си за реализираната акция на български.
Благодарение на усилията и сътрудничеството между нашите правоохранителни агенции, беше разбита една изключително крупна криминална организация, което ще спести на финансовите институции и данъкоплатците в България и САЩ милиони долари от потенциални финансови загуби, изтъкна дипломатът.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.