Пропускане към основното съдържание

Червени и сини знаят – вотът е обречен. Оптимисти са ДПС

„Без да правим някакви проучвания, за нас е ясно, че вотът няма да мине. Има достатъчно така да се каже малцинство в мнозинството на ГЕРБ от 117 депутати на ГЕРБ. Има достатъчно независими, които ще ги подкрепят”, категорично заяви Ваньо Шарков от “Синята коалиция”.
“Да се нарича безсмислен един вот само заради резултата от гласуването, е неуместно и несъстоятелно“, каза пред bTV депутатът от „Коалиция за България“ Ангел Найденов.
“Не знам защо всичко, което се случва в Народното събрание, се мисли, че е плод на предварителни договорки”, коментира Янко Янков от ДПС.
Той изрази увереност, че в опозицията има „достатъчно опитни политици, които ще опитат с добри аргументи да убедят колегите си да гласуват „за” вота”.
Така представители на трите политически сили, които застават зад вота за недоверие срещу управляващите заради провал на политиката по сигурността, коментираха въпроса дали са си направили сметката за подкрепата по време на гласуването му.
И тримата депутати се обединиха около това, че подобен вот е необходим, за да се дискутира проблемите в сигурността и вътрешния ред в страната.

Още по темата

„Нарушават се правата и свободите на гражданите, насажда се страх, че всеки може да бъде третиран като потенциален престъпник”, това са основните доводи, с които ДПС ще подкрепи вота на недоверие, изразени от депутата Янко Янков.
„За да има промяна във вътрешната политика, трябва да бъде сменено цялото правителство“, обяви Найденов и допълни, че един от основните проблеми на МВР е липсата на реформи, които били спрени и в сектор „Сигурност”.
И какво ще стане след това, ако вотът мине, попита водещият. Отговорът на червения депутат беше – нов кабинет от премиера Борисов, който може да смени, а може и да не смени министър Цветанов.
Ваньо Шарков пък направи опит да се разграничи от другите двама събеседници, като подчерта, че „Синята коалиция“ не е вносител на вота и колегите му все още не са видели мотивите.
В Народното събрание вече се събират подписите за третия поред вот на недоверие. Очаква се той да бъде внесен в деловодството на парламента утре.
Инициатор на вота е ДПС. От партията ще поискат, освен оставката на кабинета, и предсрочни парламентарни избори.
До момента освен подкрепата на БСП и „Синята коалиция“, от РЗС също заявиха, че ще гласуват срещу управляващите. Единствено от „Атака“ умуват как да използват гласовете си.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.