Пропускане към основното съдържание

В ГЕРБ се колебаят дали да издигнат Кирил Йорданов

Решението за това кого ще издигнат от ГЕРБ за кмет на Варна се отлага. Това гласи официалната позиция на местната структура на партията, разпространена от варненските медии. Областният лидер Павел Димитров дипломатично обясни за Дарик, че на заседанието вчера са възникнали нови въпроси, които предстоят да бъдат обсъдени. „Не е коректно да ги обсъждам пред медиите докато не приключат всички разговори”, каза Павел Димитров. Според него обаче окончателно решение за това кой ще бъде кандидатът на ГЕРБ за кмет на Варна ще бъде взето до броени дни. В края на седмицата или най-късно в понеделник името ще бъде официално съобщено.

Днес Изпълнителната комисия на ГЕРБ би трябвало да има заседание, но не е ясно дали евентуалната номинация на Кирил Йорданов ще бъде разисквана. Павел Димитров сподели за Дарик, че не знае какъв ще е дневният ред на съвещанието и че ще бъде информиран за обсъжданите теми по-късно. 

Според запознати, бавенето на окончателното решение означава само едно – колебание относно кандидатурата на кмета, който управлява Варна вече 12 години. 
На 25 юни премиерът Бойко Борисов обяви изненадващо във Варна, че Кирил Йорданов може да е кандидатът на ГЕРБ за кмет на морската столица. Последваха преговори между евентуалния избраник на Бойко Борисов и Павел Димитров, който беше натоварен със задачата да убеди кмета да се яви като кандидат на ГЕРБ, а не като независим, както досега. 

Очакваше се резултатът от преговорите, които според Димитров са били успешни, да стане публично достояние в края на предходната седмица. Това обаче не се случи, а междувременно напрежението в редиците на ГЕРБ вече расте съвсем открито.
Вчера депутатът от управляващата партия Свилен Крайчев се осмели публично да изрази мнението си относно номинацията на настоящия градоначалник. В ефира на Дарик Варна той каза, че избирателите на ГЕРБ във Варна ще бъдат излъгани, ако Кирил Йорданов е кандидатът на ГЕРБ. 
Близки до ръководството на варненските „гербери” обаче твърдят, че като Крайчев мислят много от членовете на партията, но все още не смеят да се противопоставят открито.

Източник dariknews.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.