Пропускане към основното съдържание

Пловдивските социалисти решиха кого ще подкрепят на изборите

Георги Търновалийски и беше избран от пловдивската организация на БСП за кандидат-кмета, който ще социалистите ще подкрепят на местните избори.
Той беше подкрепен със 152 гласа по време на градската партийна конференция. В момента Търновалийски изпълнява длъжността заместник-кмет по социалните дейности на Пловдив от квотата на БСП, а преди това беше един от директорите на НАП в Пловдив.
Вторият кандидат за номинацията на социалистите - Григор Станков, събра гласовете на 18 делегати и отпадна от надпреварата.
Бившият заместник-образователен министър от правителството на Сергей Станишев - Кирчо Атанасов, който също беше един от вариантите за кандидат-кмет от БСП, си направи отвод в началото на конференцията.
По време на 7-часовите дебати някои социалисти възроптаха срещу кандидатурата на Търновалийски, защото той не е член на БСП.
Зад издигнатата кандидатура застана и бизнесменът и номиниран за кандидат-президент Георги Гергов.
До момента освен той, със сигурност в надпреварата за кметски пост под тепетата ще участват  областният управител и лидер на ГЕРБ-Пловдив Иван Тотев, изключената от ГЕРБ общинска съветничка Дани Каназирева и настоящият зам.-кмет на Пловдив по спортната политика Георги Титюков.
Кметът на Пловдив Славчо Атанасов се готви за втори мандат, макар кандидатурата му да не е обявена официално. Лидерът на неговата партия ВМРО-НИЕ Петко Атанасов в прав текст заяви преди дни, че ще подкрепят Славчо Атанасов за втори мандат.
Националният съвет на БСП утвърди днес още 79 кандидати за кметове от левицата, включително и отдавна известния кандидат за кмет на София – Георги Кадиев.
Сред номинираните са също досегашният градоначалник на Търговище Красимир Мирев, на Разград - Денчо Бояджиев, на Ихтиман - Маргарита Петкова.
БСП издига за следващ мандат и кметовете на Симитли, Гърмен, Карнобат, Елена, Полски Тръмбеш, Сухиндол, Невестино, Брацигово, Долна Митрополия, Долни Дъбник, Родопи, Искър, Летница, Лъки,  Марица, Горна малина, Мъглиж, Николаево, Гурково, Опан, Ивайловград, Болярово, Стралджа и Тунджа.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.