Пропускане към основното съдържание

Променяме го и го вкарваме пак в парламента!

Законопроектът за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност, ще бъде променен, обяви премиерът Бойко Борисов.

Целта е да се гарантира, че новият закон няма да бъде използван срещу политически опоненти.

Проектът, който предвижда така наречената гражданска конфискация, която позволява имущество да бъде иззето, преди собственикът да има влязла в сила осъдителна присъда, беше отхвърлен от Народното събрание в петък, тъй като повече от 30 депутати на ГЕРБ не присъстваха в пленарната зала.

С известни допълнения обаче законът ще бъде внесен повторно в парламента след три месеца.

„Правим доста по-тежък закон, който изисква повече време да се обясни на обществото. Това е единственият проблем. След три месеца ще го вкараме пак, като тези няколко забележки, които имаха към него и депутатите, и финансовото министерство, и много от юристите в България, ще ги изчистим. След нас някога може да дойде някой, който политически да го използва за разправа със свой опонент, коментира Борисов, цитиран от БНР.

Още по темата

След гласуването в зала правосъдният министър Маргарита Попова, която е автор на законопроекта, напусна бясна залата. 

Тогава тя  заяви, че текстовете няма да бъдат поправяни, „защото са достатъчно добри и ще се изчака благоприятен момент, в който все пак предлаганият модел на гражданска конфискация ще бъде приет като ефективен инструмент за борба с незаконно придобитото имущество“. 

Правосъдният министър каза още, че който иска, може да си напише нов закон.


 Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.