Пропускане към основното съдържание

Не билбордовете, народът ме уволнява!

„Не ме интересуват тези билбордове, нито съм ги виждал, ако искат да ги накачат по всички стени. Мен ме назначава народът и той ме уволнява, а не с билбордове и подобни. Нека си харчат парите“.
Така премиерът Бойко Борисов коментира анонимната досега акция срещу него „Ще уволня Бойко Борисов“, която стартира с билбордове, а след това прерасна в интернет сайт, в който няма информация за инициаторите, а само възможност за неограничено гласуване.
Премиерът припомни как са били похарчени много средства преди 2 години, за да се сложат билбордове, гласящи: „Когато гласуваш за Борисов, получаваш Костов”.
„Видя се, че тези хора са си похарчили парите напразно. И това ще се види, че е лъжа. Ние не харчим пари за такива неща и не се занимаваме с такива неща”, отсече премиерът и допълни:
„Кой се е съмнявал някога, че г-н Костов, БСП и ДПС са едно и също? Това са едни и същи хора, които през годините са правели така, че да възпрепятстват всяко едно демократично правителство. Не ни притесняват“.

Още по темата

Премиерът обаче не отговори на въпроса дали той е наредил свалянето на билбордовете.
"Чисти сме пред съвестта си. С малцинство изведохме България от кризата. Вече има ръст, има добро усвояване на европейските фондове и се вижда колко неща се правят всеки ден", похвали се Борисов.
„В края на краищата народът е този, който ни назначава. Ако мине пък вотът, ще направим избори и пак народът ще си каже думата”, коментира той.
Политическите сили засега отричат да имат нещо общо с анонимната кампания.
Лидерът на РЗС Яне Янев, който агитираше чрез множество билбордове за изборите 2009 г., също се разграничи.
Лидерът на БСП Сергей Станишев заяви, че няма идея кой стои зад тази инициатива, но уточни, че интернет е единственото останало пространство на свободната мисъл.
По думите му новият сайт показвал промяната на обществените настроения към управляващите и министър-председателя.
„Главният заподозрян“ Алексей Петров също отрече да им нещо общо с инициативата, а Съюзът за стопанска инициатива, чийто изпълнителен директор е Петров, излезе с разграничителна позиция до медиите.
От ССИ са категорични, че нито са поръчвали въпросните билбордове, нито имат намерение да провеждат анонимни акции или да задават на публиката PR гатанки.
„Колкото и да са големи вчерашните билбордове, те не са ни необходими, за да виждаме несравнимо по-големите безобразия на правителството на Бойко Борисов“, заявяват  още от организацията, като припомнят, че са поискали публично оставката на премиера още на 3 юли.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.