Пропускане към основното съдържание

Станишев: БСП има 20 кандидат-президенти

„20 солидни и известни имена са номинирани за кандидат-президент на БСП”. Това съобщи в Пловдив лидерът на социалистите Сергей Станишев.
Сред номинираните за президентския вот са Стефан Данаилов, Янаки Стоилов и Ангел Найденов,  както и близките до БСП Ивайло Калфин, Петър Курумбашев, Пламен Орешарски и професор Андрей Пантев.
„Фаворит ще бъде този, който има най-големи шансове да спечели”, заяви лидерът на БСП.
„Предлагат ми, но аз все отказвам”, беше лаконичният коментар пред Dnes.bg на Стефан Данаилов, който е сред най-спряганите имена за кандидат-президентската надпревара.
Окончателно кандидатът, който ще се бори да наследи Георги Първанов от левицита, ще стане ясен около 15 юли.
„Кандидатът на БСП за президент със сигурност ще бъде обществено известна личност и партията няма да изненада българските граждани с кандидат, който няма авторитет”, подчерта Станишев.
Що се отнася до местните избори, лидерът на социалистите е на мнение, че за всеки регион ще се решава поотделно дали БСП ще се коалра с други партии или кандидатите за кметове ще се издигат от името на инициативни комитети.
Бившият премиер коментира и искания от левицата вот на недоверие към кабинета „Борисов”.
„От февруари, когато Бойко Борисов поиска вот на доверие, нищо не се е променило към по-добро, а напротив - България е на опашката в Европейския съюз по икономическо възстановяване и по доходи”, твърди Сергей Станишев.

Още по темата

Той припомни как самият премиер е обещал средноевропейска държава за три години.
„Сегашната ситуация показва друго – безработицата се увеличи два пъти, нацията обедня повече, а за капак не ни искат в Шенген”, заяви ядосан червеният лидер.
Според него държавите в Европа и техните лидери, които потупват премиера по рамото, а той им праща благодарствени адреси, му отказали за Шенген, а причините са организираната престъпност и корупцията.
По думите на Сергей Станишев, ако Синята коалиция не подкрепи вота на недоверие, това ще означава косвена подкрепа за кабинета.

Източник dnes.bg
Ключови думи: Бойко Борисов, сергей станишев, Президентски избори 2011 кандит-президент

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.