Пропускане към основното съдържание

Гонят ни за неплатено парно 5 години, вместо досегашните 3

Цели пет години, а не както досега – по 3, ще тегне дългът за парно върху всеки, който не си е платил топлото.
Това предвиждат текстове за нови промени в Закона за енергетиката, цитирани от „24 часа”.
Към този момент според Закона за задълженията и договорите срокът, в който топлофикация може да си търси неполучените вземанията, е три години.  След това събирането им става изключително сложно.
В новите промени е посочено ясно: Вземанията за продадена топлинна енергия се погасяват в петгодишен давностен срок .
В началото на годината изпълнителният директор на „Топлофикация” Стоян Цветанов се закани, че дружеството ще заведе съдебни искове срещи всички, които не са си плащали парното повече от 3 години.
Според разчетите около 60 хиляди семейства в София дължат над 200 млн. лв. за парно.

Източник dnes.bg
 Ключови думи:Топлофикация София

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.