Пропускане към основното съдържание

ГЕРБ изобщо не ги е страх от Сидеров

ГЕРБ не се притеснява как от тук нататък групата на „Атака“ ще гласува в парламента, след като управляващите не подкрепиха решението Волен Сидеров да оглави комисията „Антимафия“.
С гласовете „против“ на ГЕРБ,  ДПС, „Коалиция за България”, сините лишиха лидерът на „Атака“ от поста.
„Не може лидерът на „Атака“ да заема два поста в две различни комисии. „Атака“ могат сами да преценят как ще гласуват от тук нататък. Те не са били част от управляващото мнозинство“, мотивира решението на ГЕРБ председателят на ПГ Красимир Велчев.
Сидеров е член на комисията за контрол на ДАНС  в НС.

Още по темата

„Тук опира до морал“, каза още Велчев и добави, че не се притеснява от гласуването на „Атака“ при евентуален вот на недоверие срещу кабинета и при промените в Конституцията заради Пакта за финансова стабилност.
Той обясни, че депутатите от ГЕРБ спазват стриктно правилника на парламента.
В момента партията на Бойко Борисов има 117 депутатски мандата. С 6-имата отцепници от РЗС, които с гласуването си подкрепят управляващите, ГЕРБ разполага със 123-ма народни представители, което е повече от половината мандати в Народното събрание.

Източник dnes.bg
 Ключови думи: атака,

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.