Пропускане към основното съдържание

Да не обръщаме внимание на Сидеров, настоя Уорлик

Нека не обръщаме повече внимание на Волен Сидеров и неговата партия. Трябва да се борим срещу омразата и нетолерантността. Това каза американският посланик у нас Джеймс Уорлик пред БНТ.
"Хубавото на демокрацията е свободата на словото и съм доволен, че хората могат да казват, каквото желаят. Уважавам правото на Волен Сидеров са изказва мнението си, но аз нямам притеснения", каза Джеймс Уорлик по повод писмото на Сидеров до американския държавен секретар Хилари Клинтън, в което лидерът на "Атака" поиска посланикът да бъде отзован.
Уорлик отказа да коментира срещата си със Сидеров в столичен ресторант.
"Събитията, които се случиха пред джамията в София, са изключение и не показват истината за българския народ, който е изключително толерантен", посочи дипломатът.
"Всеки има правото да изразява своето мнение, мисля, че българските граждани виждат в мен добър приятел", допълни посланикът.

Още по темата

"Взаимоотношенията между България и САЩ говорят сами за себе си и в момента са по-силни от всякога.  Изтеклите грами от WikiLeaks не хвърлят сянка върху нашите отношения", категоричен беше Уорлик.
"Набуко" е сложен, но изключително важен проект, каза той, но се въздържа от прогнози кой тръбопровод ще бъде реализиран по-бързо - "Набуко" или "Южен поток". 
Джеймс Уорлик обаче припомни, че премиерът Борисов е посочил "Набуко" като приоритет за страната ни и подчерта, че САЩ имат желание той да се случи.

Източник dnes.bg
Ключови думи: Джеймс Уорлик, новините днес

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.