Пропускане към основното съдържание

Излиза присъдата по делото "Белнейски"

Пазарджишкият окръжен съд ще обяви днес в 14 часаприсъдата по делото "Белнейски".
Cъдебният процес за убийството на сестрите Христина и Росица започна през февруари, като на съдебните заседания, проведени от 7 до 16 февруари бяха разпитани десетки свидетели, изслушани бяха и становищата на специалистите, изготвили различни видове експертизи по случая.

По време на заседанието на Пазарджишкия съд на 23 март 2011 година бяха разпитани още 13 свидетели, уважено бе и искането на защитата на обвиняемия за провеждане на видеоконферентна връзка с експертите от Австрия и Великобритания.

Единствен обвиняем по делото е Лазар Колев, който, според прокуратурата, на 28 април 2006 година е изнасилил и убил в района на Пазарджик Росица Белнейска, а след това е изнасилил и убил и сестра й Христина в местността Грамадите край Брацигово.

В обвинителния акт на Окръжната прокуратура в Пазарджик е посочено, че двете убийства са извършени по особено жесток и мъчителен за жертвите начин. Делото се гледа от разширен съдебен състав от двама съдии и трима съдебни заседатели като председател на състава е съдия Ивета Парпулова.
Росица и Христина Белнейски бяха обявени за общодържавно издирване по сигнал на родителите им на 27 януари 2006 година. Оказа се, че последно момичетата са видени за последно живи на 28 януари в полунощ, когато са заснети от камера на банка в Пазарджик. След това следите им се губят. На 30 януари 2006 г. овчар намира телата на сестрите.

Източник dnes.bg
Ключови думи: белнейски, лазар колев. присъда

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.