Пропускане към основното съдържание

100% комфорт, 0% миризма

Процедурата по обществената поръчка за новите полицейски униформи започва, реши Министерският съвет. Ще се търси най-добрата оферта за ушиването им.
Униформите ще струват три пъти повече от старите, но ще осигурят максимален комфорт на служителите, обясни министър Цветанов.
„Това са най-новите платове, които дават възможност за дишане на материята. И когато служителят е запотен, потта да излиза извън тялото, а когато има дъждове, да няма пропускливост към тялото на служителя, с което се дава възможност действително служителите да имат униформи, които да могат да им създадат комфорт във всички метеорологични условия, било то лоши или добри“, обясни подробно Цветанов.
Цял месец избрани служители са пробвали и използвали уникалните нови униформи.
Според министъра оценката им била, че те са многократно по-добри и комфортни от старите.
1200 лв. е прогнозната цена на пълния комплект униформа „с всички необходими атрибути“, уточни министърът.
„В момента имаме лимит за униформа годишно по 400 лв. на полицейска униформа. Затова днешното постановление беше с една, единствена цел -  да се гарантира и да може да не нарушаваме закона за обществените поръчки“, заяви МВР шефът.
На въпроса не е ли прекалена тройно по-високата цена за една униформа, Цветанов отговори:
„Говорим за високотехнологични платове. По този начин и оскъпяването на униформите ще бъде по-високо. Затова днешното постановление ни дава възможност да са предвидени бюджетните гарантирани средства за униформеното облекло на служителите до 2013 г. включително.“
Всички полицаи ще се сдобият с новата премяна до 2013 г.

Източник dnes.bg
Ключови думи:  цветан цветанов, полицаи, нови униформи

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.