Пропускане към основното съдържание

Валентин Николов: Утре е денят Х за пенсиите

„Търсят се всякакви резервни варианти за трайно, а не еднократно, вдигане на пенсиите. Във връзка с това дори се предвиждат законодателни мерки, които ще помогнат за повишаване на приходите“, заяви заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Валентин Николов след днешното й заседание.

Законодателните промени няма да са обвързани с актуализация на държавния бюджет, уточни той.

По думите на Николов измененията може да засегнат приватизацията.

„Министерството на финансите ще е готово утре с разчетите и ще стане ясно с колко ще се увеличат пенсиите. С 10 лева да се увеличат всички пенсии, това са 300 милиона лева“,поясни той.

Още по темата

Николов коментира оставката на заместник-министъра на здравеопазването Михаил Зортев.

Според него причината е в разминаване във вижданията му с тези на министъра на здравеопазването.

„Политиките се формират от министъра, а заместник-министрите трябва да ги изпълняват“, обясни още Николов.

Заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ коментира и оставката на изпълнителния директор на Аагенцията по рибарство и аквакултури.

Според Николов повод за отстраняването на Явор Недев е информацията за дейността му, която премиерът Бойко Борисов е получил от рибари.
Той обаче не уточни каква е информацията, довела до поредната оставка.

Източник dnes.bg
Ключови думи: ГЕРБ, пенсии, Валентин Николов

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.